Over ons

Alexandra Kruijswijk en Jan-Joris van den Belt hebben elkaar leren kennen via hun netwerk. Alhoewel zij beiden een hele andere zakelijk achtergrond hebben, vinden ze elkaar in het ontzorgen van organisaties. Zij nemen graag de lastige klus van het actie ondernemen op openstaande posten op zich.

Jan-Joris heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan op de afdeling debiteuren-, klachten-, en incassobeheer bij de uitgeverij Sybrandy Media Groep (opvolger van Sypro Media Groep) te Zutphen.

Het gesprek aangaan met de debiteur en zodoende zorgen voor een spoedige en prettige afhandeling, voor zowel de debiteur als het bedrijf is wat hem goed af gaat. Daarbij heeft hij altijd veel interesse in de psychologie achter de mens.
Al langere tijd liep hij met het idee rond om zijn kennis en kunde aan te bieden als zelfstandig ondernemer, voor zzp’ers, mkb’ers, stichtingen en verenigingen. Toen het bedrijf waar hij voor werkte eind 2016 failliet ging, zag hij zijn kans om van zijn idee werkelijkheid te maken.

Jan-Joris heeft zich bij meerdere verenigingen ingezet als bestuurslid. Daarbij moest hij geregeld leden met nog onbetaalde contributie na bellen. Hij merkte dat veel verenigingen het moeilijk vinden om betaling te krijgen van de openstaande contributie. Ook tijdens zijn werkzaamheden voor Sybrandy kreeg hij regelmatig het verzoek van mede-ondernemers om achter een openstaande factuur aan te gaan. Het idee is toen ontstaan om op een laagdrempelige manier debiteurenbeheer aan te bieden bij andere verenigingen, stichtingen, zzp’ers en mkb’ers onder de naam re-MEMBERS.

Alexandra heeft recent de overstap van loondienst naar zelfstandig ondernemer gemaakt. Ze merkt dat het innen van de (te) lang  openstaande posten een issue is. De acties die zij daarop  op onderneemt zijn succesvol, waardoor de lijst met de openstaande rekeningen aanzienlijk slinkt. Zij richt zich via re-MEMBERS op verenigingen, zzp’ers en klein MKB. Haar inlevingsvermogen en doortastendheid resulteren tot het uiteindelijk betaald krijgen van de openstaande posten. Door het ontvangen van de laatste openstaande posten versterkt dit ook de financiële positie van de opdrachtgevers.